Daca esti aici...poate ca..si tu ca si mine, iubesti sa daruiesti.

Daca nu, atunci pregateste-te sa te redescoperi... in lucrurile simple.

Enjoy...and give me a feedback!

vineri, 28 noiembrie 2008

despre bunatatile mele




Am revenit...dupa o plimbare prin piata Crangasi si prin Cora...de unde..am luat printre alte cereale si seminte...si..bomboane de pom. Deja. Atat de dor imi e de casa...si de Sarbatori. De-abia astept sa prepar tot ce nu am ocazia aici, in Buc..la camin.

De accea..mancaricile delicioase despre care am sa vorbesc aici si ale caror poze am sa le postez, se impart in doua categorii, conform credintelor mele culinare.
Prima..se refera la hrana vie, cea creata din tot ce este crud (fructe, legume), seminte ( floarea soarelui, in, susan, dovleac ), nuci ( nucile traditionale,nuci caju, alune de padure, migdale, arahide, etc), cereale integrale( ovaz, grau, secara, mei, hrisca) sau muesli, ceea ce inseamna ca se pot folosi si fructele uscate precum stafide,curmale,smochine,caise,mar sau tot ce mai contin acele pachetele de muesli ( atentie, muesli integral!).

Nu o sa va vina sa credeti cate minunatii puteti realiza din ele!

Iar cea de-a doua categorie...este dulcea exceptie...si rasfatzul meu si bucuria de a darui bucurie. Inseamna dulcele cu care te-ai obisnuit atunci cand erai mic. Inseamna dulce, si nu vreo alta regula de a te alimenta. Cand gusti din el iti amintesti cat de bine te simteai cand erai mic/a si puteai manca orice fara masura, fara sa iei in calcul tot ce ai aflat pana azi despre "dulciuri si silueta". E un abandon intr-o lume permisiva si intelegatoare cu sufletul pofticios..ce salasluieste in tine.

Ca tot vorbeam de dragoste si abandon... am atasat si o unul din darurile mele...pentru iubitul meu drag.

2 comentarii:

Bogdan spunea...

Iti doresc succes in ceea ce faci, iti multumesc ca te gandesti la cel de langa tine, iti multumesc pentru mesajul tau si iti voi urmari pas cu pas toate postarile tale... Iar cum cineva bine a spus ca suntem ceea ce gandim, si in acelasi timp suntem si ceea ce mancam, iar un alt prieten a spus ca mintii sanatoase ii sta bine intr-un corp sanatos, sunt sigur ca ideile tale inovatoare isi vor regasi rezonantza intr-un timp imbacsit si supra-saturat de tot ceea ce inseamna junk food, fast food sau nesanatos mai pe romaneste... Se simte deja o nevoie in continua crestere de revenire si de regasire a naturalului, a sanatatii trupesti, atat a celei fizice, coroborate deopotriva cu purificarea sufletului impovarat de suferinte, frustrari si amagiri desarte!

Cu mare drag,
Bogdan Oancea

Anonim spunea...

Merg pe aceleasi principii ca tine, trebuie neaprat sa vorim. Lasa-mi adresa ta de mail si te contactz. Sunt foarte interesata de aceste lucruri doar ca cei din jur nu ma inteleg.
Bafta in continuare.