Daca esti aici...poate ca..si tu ca si mine, iubesti sa daruiesti.

Daca nu, atunci pregateste-te sa te redescoperi... in lucrurile simple.

Enjoy...and give me a feedback!

duminică, 30 noiembrie 2008

ingredientele mele minune

Pentru inceput.. trebuie sa mentionez ca eu am un mod putin diferit de a ma hrani. De accea.. atunci cand gusti din preparatele mele..trebuie sa fi inteles prima data, ca sanatatea are CEL MAI BUN GUST. Cam asta este deviza mea... iar mai tot ce fac (cu o mica exceptie - vezi postul "despre bunatatile mele")...are la baza combinatiile corecte, sau cel putin, cele mai avantajoase pentru trupul si spiritul tau.

Asadar...dat fiind faptul ca suntem 70% apa, hrana noastra trebuie sa fie formata din 70% cruditati zilnic.

Eu imi incep ziua cu un mic dejun bogat in fructe, continuu cu seminte, nuci, cereale,fructe uscate, salate de legume...tot rasfatul asta pana la cina :) . Acolo intra in joc si procentul 30% ( 20% proteine si 10% lipide)...adica o hrana concentrata ( tot ce nu este crud).

Nu este de mirare deci ca frigiderul meu arata asa :D


si asa :

si...asa :

Iar " artileria grea " e formata din multe
multe fibre si oleiaginoase !

Cum ar fi... ( germeni de grau, tarate, hrisca, grau, secara, mei, seminte de in, susan, dovleac si floarea soarelui, nuci, alune de padure......stafide, smochine uscate, caise uscate, curmale, mere uscate(de mine!:P) si muesli..my love.


Cele mai importante principii dupa care ma ghidez atunci cand ma hranesc..si cateva retete ( poate previzibile dar foarte dragi mie) de-abia astept sa le pun aici.

Imi pare insa rau ca nu am deocamdata poze atat de reprezentative, insa contez pe puterea voastra de a reusi sa va imaginati gustul, dincolo de aspect.

Si...cum probabil ca ti-ai dat seama..blogul meu este un fel de a va impartasi..
felul in care eu incerc sa traiesc armonios...cum impac cumpatarea cu pofta, cele mai noi descoperiri in materie de nutritie...cu tainele unei vieti bazate pe natural.


Enjoy!

Un comentariu:

mireille spunea...

buna!bravo tie,sper sa o tii tot asa.oricum putin sunt acei care inteleg modul acesta de a se hrani...astept noutati...sper sa nu te schimbi.:D