Daca esti aici...poate ca..si tu ca si mine, iubesti sa daruiesti.

Daca nu, atunci pregateste-te sa te redescoperi... in lucrurile simple.

Enjoy...and give me a feedback!

joi, 11 decembrie 2008

Deliciu cu CEREALE si NUCI

Hmmm...trebuie sa postez cat mai repede pozele cu mancarica mea pe care le mai am in laptop si cu retetele...ca vine Craciunul....si..vreau sa intru si eu in tematica Sarbatorilor. Hmmm...poate...daca imi fac curaj si reusesc sa surprind prajiturelele de Craciun cat mai frumos...particip si la concursul Isabelei. That would be great ! :)


Sa trecem la treaba. Aaaa...dar nu inainte sa va spun ca azi am prezentat la facultate tema care ni s-a cerut si anume, lansarea unui produs( prezentare produs, pozitionare, identitate, etc)...iar eu...am ales industria ciocolatei. O nebunie va spun. Am creat niste sortimente...dupa care, desi exista doar la nivel conceptul..am salivat intruna. Cred ca am sa le postez si aici, iar voi, culinaresele mele dragi.......poate le materializati. Ce mult m-as bucura !

Reteta de azi se numeste ... "academic" vorbind :

PAT DE CEREALE CU SPUMA DE BANANE si RONDELA DE GRAU CU CREMA DE NUCI SI ALUNE

Avem nevoie de sucul de la 1 portocala mare si 1 lingurita de miere daca acesta este acrisor.

Ingrediente PAT :

  • 1 pahar muesli - dat prin rasnita
  • 2/3 sucul de portocala
  • optional : stafide sau alte fructe uscate/ esenta rom.

Ingrediente CREMA de nuci si alune :

  • 1 mana de nuci
  • 1 mana alune de padure
  • 1 lingurita de suc de portocale

Pregatirea este foarte simpla.
Patul de cereale se prepara amestecand muesli macinat cu sucul de portocale si evetual alte fructe uscate taiate mai mare sau rom, care iti va da senzatia ca mananci salam de biscuiti.

Crema de alune si nuci se prepara dupa ce alunele sunt de asemenea macinate impreuna cu nucile. Apoi se amesteca cu o lingurita de suc de portocale...si au o aroma foarte intensa.

Spuma de banana este o banana coapta rasa la care se poate adauga putina scortisoara.

Rondela de grau expandat, sau orice alta rondela preferati, este stropita generos cu suc de portocala pana cand simtiti ca s-a inmuiat. Puteti sa o puneti chiar la inmuiat in sucul respectiv, daca folositi o farfurie adanca.

Apoi, asterneti crema de nuci si alune pe rondela si spuma de banane pe patul de cereale.

Si...asa va veti bucura de un pranz bogat in fibre, carbohidrati complecsi (absolut necesari intr-o alimentatie sanatoasa), oleaginoase si desigur...aroma inconfundabila a fructelor proaspete, cat si uscate.



sau ...

Si nu uita ...

Bucura-te de portia ta de sanatate !

Un comentariu:

Dan Gheorghe spunea...

cu adevarat mancare sanatoasa. toate cele bune!