De prajitura cu morcov m-am gandit sa amintesc pentru ca mi se pare intruchiparea perfecta a unei prajiturici DE CASA fara "complicaturi" , care sa iti aminteasca mereu de cat de mult pot insemna lucrurile simple.
Reteta de baza am "furat-o" intr-una din diminetile vacantei de iarna de la Laura, una din gospodaresele mele preferate ( multumesc Laura!) ..insa nu am respectat intocmai ingredientele si cantitatile si vreau sa va arat ce mi-a iesit si mie :)
Stii cand sa o servesti ? iarna cand e asa frig afara..si te uiti pe geam cum ninge, parca ai savura ceva facut de o mama dintr-un timp stravechi...sau chiar de o bunica.. de acel suflet care nu a cunoscut noile tehnologii si artificii in bucatarie .
Ingrediente :
- 1/2 cana ulei
- 2/3 cana zahar
- 1 1/2 cana apa minerala
- 3 cani mari de morcov ras mic
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
- 3 lingurite de coaja de portocala
- faina, cum a zis si Laura... cat cuprinde
- decor : eu am ras putina ciocolata alba deasupra dar chiar nu e cazul de vreun decor
Si..arata cam asa :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu